3FM reikt voor het eerst ooit een award voor Beste Fan uit

Nieuws

15 februari 2024
Nieuws & Events

3FM reikt voor het eerst ooit een award voor Beste Fan uit

De genomineerden voor de 3FM Awards, dé Nederlandse muziekprijzen die worden bepaald door de 3FM-luisteraar, zijn bekendgemaakt. 3FM-dj Wijnand Speelman en co-host Sophie Hijlkema hebben de categorieën in de ochtendshow onthuld en daarmee de stembussen voor de 3FM Awards geopend. Onder anderen DI-RECT, Son Mieux, MEAU, Froukje, Joost, Claude, Douwe Bob en Roxy Dekker maken kans om op donderdag 21 maart in poppodium PAARD in Den Haag met een felbegeerde 3FM Award naar huis te gaan. 3FM reikt voor het eerst ooit een 3FM Award uit aan de Beste Fan: een prijs speciaal bedoeld voor de grootste fan van een artiest.

Stemmen kan vanaf vandaag via 3FM.nl/stem . Het publiek bepaalt wie er op donderdag 21 maart met een 3FM Award voor onder andere Beste Artiest of Beste Groep naar huis gaat. De presentatie van de awardshow is in handen van 3FM-dj Justin Verkijk, de awards worden uitgereikt door Barend van Deelen, Nellie Benner, Wijnand Speelman, Sophie Hijlkema, Vera Siemons, Eva Koreman, Tom de Graaf en Joe Stam. Zie hieronder het overzicht van de genomineerden voor de 3FM Awards.

Genomineerden 3FM Awards 2024

Beste Artiest
Claude
Douwe Bob
Froukje
Joost
MEAU

Beste Groep
Chef’Special
DI-RECT
Goldband
RONDÉ
Son Mieux

Beste Song
Claude – Layla
DI-RECT – OMG It’s Happening
Douwe Bob – This World Is Our Home
Froukje – Kwijt
Goldband – Rommel
Joost, Ski Aggu & Otto Waalkes – Friesenjung
Roxy Dekker – Satisfyer
SERA – Head Held High
Son Mieux – Tonight
RONDÉ – Break My Heart

Beste Album
De Staat – Red / Yellow / Blue
Froukje – Noodzakelijk Verdriet
Goldkimono – Something Out of Nothing
MEAU – 22
De Jeugd van Tegenwoordig – Moderne Manieren

Beste Indie Act
Elephant
néomí
Pip Blom
The Indien
Wies

Beste Samenwerking
Suzan & Freek, Claude – Vas-y (Ga Maar)
Kris Kross Amsterdam x SERA x Conor Maynard – Stay (Never Leave)
Eelke Kleijn, Joris Voorn – Transmission (remix)
Kevin ft. S10 – De Leven
Chibi Ichigo ft. Sophie Straat – Energie

Beste Nieuwkomer
Adriaan Persons
Anna-Rose Clayton
POM
Roxy Dekker
Zoë Livay

3FM Award voor Beste Fan
De 3FM Awards zijn een van de weinige prijzen die bepaald worden door het publiek. Daarom wil 3FM de fans belonen door voor de allereerste keer een award uit te reiken, niet aan de artiesten, maar aan de fans! Tijdens de 3FM Awards wordt de award voor Beste Fan uitgereikt aan de fan of fanclub die de leukste, uniekste of grootste actie heeft opgezet voor hun favoriete artiest. Fans kunnen meedoen door hun meest ludieke campagne of actie aan te melden via 3fm.nl/awards. Vervolgens kunnen zij de actie uitvoeren, vastleggen en delen via social media met #3FMAwards en @npo3fm. Een jury die bestaat uit 3FM-dj’s, nomineert de drie leukste acties. Op 21 maart wordt de winnaar tijdens de 3FM Awards gekozen, die op het podium de award voor Beste Fan in ontvangst mag nemen.

3FM Awards uitverkocht
De 3FM Awards zijn in rap tempo uitverkocht. De kaartverkoop voor de awardshow startte op dinsdag 6 februari en op vrijdag 9 februari werden de allerlaatste kaarten verkocht. Wie naast kaartjes heeft gegrepen maakt nog kans om bij de 3FM Awards aanwezig te zijn en optredens van DI-RECT, Douwe Bob, Roxy Dekker en The Indien bij te wonen. 3FM verloot de aller-allerlaatste kaarten onder wie stemt op de genomineerden van de 3FM Awards. De stembussen zijn vanaf vandaag geopend, stemmen kan via 3fm.nl/stem.

Over 3FM Awards
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieke popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten. Luisteraars bepalen de winnaars van de awards in de volgende categorieën: Beste Artiest, Beste Groep, Beste Song, Beste Album, Beste Indie Act, Beste Samenwerking en Beste Nieuwkomer. Daarnaast reikt 3FM ook de Schaal van Rigter uit. De uitreiking van de 3FM Awards is op donderdag 21 maart in poppodium PAARD in Den Haag en te volgen via 3FM, NPO Luister of het YouTube-kanaal van 3FM. Beelden van de show zijn na afloop terug te vinden op de online kanalen van 3FM. Ga voor meer informatie naar 3fm.nl/awards.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws